Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band

– Great Friends of Jazz 

 

Bohuslän Big Band är en samtida orkester som både värnar och utmanar jazz- och storbandsgenren. Storbandet är baserat i Mölndal utanför Göteborg men spelar över hela världen i samarbeten med bredd och stor variation. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus verksamhet. Uppdragsgivare ärVästra Götalandsregionen. 

Bohuslän Big band brinner för att få fler att upptäcka den glädje, musikaliska kraft och variation som storbandsjazzen erbjuder människor i alla åldrar. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Maria Schneider och Nils Landgren och artister som Jill Johnson och Samuel Ljungblahd. Bandet har delat scen med unga jazztalanger och fått tusentals barn att lekfullt upptäcka storbandsmusikens och jazzens svallande toner.  

Storbandets historia sträcker sig tillbaka till dagarna som militärorkester på Bohus bataljon i Uddevalla. I takt med att storbandsjazzen marscherade fram svängde även de in på en ny bana under femtiotalet. Det blev startskottet för vad som idag är den internationellt kända jazzorkestern Bohuslän Big Band. Numera består bandet av 16 professionella musiker samt samspelta producenter och ledare.  

Besök Bohuslän Big Bands hemsida