Göteborg Wind ORchestra

Göteborg Wind Orchestra

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester vars kännetecken är den musikaliska bredden med en unik klang och samspelthet men som även präglas av individuellt skickliga musiker av högsta klass. Som en av Sveriges äldsta orkestrar har Göteborg Wind Orchestra genom åren spridit glädje och kultur till hundratusentals konsertbesökare i Västra Götalandsregionen. Göteborg Wind Orchestra har spelat in ett flertal CD-skivor av mycket hög kvalitet och totalt har dessa sålts i över 320 000 exemplar!

Idag ger vi konserter i Göteborg och i hela Västra Götaland. Inom ramen för det nystartade Blåsmusikcentrum samarbetar vi med och inspirerar nästa generations blåsmusiker. Alltifrån samverkan med kulturskolor, barn- och skolkonserter och workshops till initiativ tillsammans med det ideella musiklivet och etablerade musikutbildningar. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt att inspirera både dagens och framtidens blås- och slagverksmusiker ligger oss varmt om hjärtat.

Göteborg Wind Orchestra är en regional kraft som stärker Göteborgs och Västra Götalands kulturliv och erbjuder musikaliska upplevelser av högsta kvalitet. Med nya initiativ tar vi blåsmusiken in i framtiden!

Besök Göteborg Wind Orchestras hemsida